گوگل مارکت

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

گوگل مارکت

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

بیماریهای گوش و حلق و بینی


» :: بیماریهای گوش و حنجره و بینی
 مطالعه کنیم اذن و حلق و بینی

 
برافروختگی لوزه ها و لوزه سوم
لوزه ها متشکل از بافت های لنفاوی هستند و باب دو جانب حلق دهانی قرار گرفته اند و غالباً به عفونت حاد مبتلا می شوند. التهاب دیرپا لوزه ها شایع نیست و امکان‌پذیر است با سایر اختلالات نظیر آلرژی (حساسیت)، آسم و سینوزیت اشتباه شود. لوزه سوم (آدنوئید) از یک توده انبوه بزرگ از بافت لنفاوی ایجاد شده است که در قسمت مرکزی و در راه خلفی حلق بینی قرار دارد. بدبویی لوزه سوم (آدنوئیت) اغلب به دنبال عفونت لوزه ها رخ می دهد و زیادترین عامل ایجاد کننده عفونت لوزه ها و لوزه سوم استرپتوکوک های گروه A می باشند. علائم بالینی این بیماری به بسط ذیل می باشد:
گلودرد
الم
سوزش گلو و اشکال باب بلع
استنشاق دهانی
اذن درد
ترشح از گوش ها
چایش مکرر
برونشیت
تنفس بویناک
اختلال صوت و تنفس صدادار
تداوی این بیماری حاوی درمان طبی (آنتی بیوتیک درمانی) و درمان جراحی (تانسیلکتومی و آدنوئیدکتومی) می باشد. هنگامیکه درمان های طبی جوابگو نباشد، لوزه ها بسیار ارجمند و بند راه هوایی ایجاد شده باشد، قطع تنفس حین خواب ایجاد شود، عفونت گوش میانی به طور مکرر اتفاق بیفتد یا کاهش شنوایی مشاهده گردد، آسم یا تب روماتیسمی بروز نماید، انسداد مزمن بینی، آبریزش مزمن،‌ انسداد شیپور استاش همراه با عفونت گوش و غیرطبیعی شدن نحوه صحبت کردن مشاهده گردد انجام عمل جراحی تانسیلکتومی و آدنوئیدکتومی توصیه می شود.
 
گلودرد
گلو الم اکثر به دلیل عفونت مستقیم حلق به‌وسیله ویروس‌ها یا باکتری‌ها ایجاد می‌شود اما دلایل دیگری مثل رفلاکس معده، ترشحات مزمن پشت حلق، سرفه‌های مزمن، حساسیت و کشیدن سیگار نیز می‌توانند باعث گلودرد شوند.
- گلو درد ویروسی: گلودرد ویروسی شایع‌ترین علت گلودرد است که علائم ثانیه حاوی علائم سرماخوردگی، خستگی یا کوفتگی عضلانی، گرفتگی صدا و تب خفیف است. در بچه‌ها ممکن است علائم دیگری مثل تهوع، استفراغ، دردهای شکمی‌ و اسهال نیز دیده شود. راه درمان گلودردهای ویروسی مثل سایر بیماری‌های ویروسی، آرامش کردن و استفاده از مسکن‌ها و الم بر‌هاست. آنتی‌بیوتیک‌ها بر حلقوم دردهای ویروسی تاثیری ندارند.
- گلودرد‌های باکتریایی: مبتلایان به گلودرد باکتریایی معمولا علائم بیماری ویروسی مثل آبریزش پوز و سرفه ندارند. شایع‌ترین باکتری که انگیزه گلودرد می‌شود استرپتوکوک است. علائم آن شامل قرمزی و تورم حلق و بود ترشحات چرکی روی لوزه‌ها است. اگر گلودرد باکتریایی تداوی نشود معمولا باب عرض ۷ تا ۱۰ روز بهبود می‌یابد. درمان با آنتی بیوتیک انگیزه می‌شود که این مدت به ۲۴ ساعت کاهش یابد.  
 
 
  جاافتاده گوشی 
حرف افزایش سن، سلول‌های عصبی گوش اندرونی نیز مثل سایر اجزای بدن دچار ضعف و کم‌کاری می‌شوند. این سلول‌ها تکلیف تبدیل آواز به جریانی الکتریکی و انتقال آن به مغز را به‌عهده دارند. آشکار است که حرف ضعیف شدن این سلول‌ها از میزان شنوایی فرد کاسته خواهد شد. سن بروز کاهش سامعه و سرعت پیشرفت ثانیه به فاکتورهای متعددی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها استعداد ژنتیکی است. تغذیه و متابولیسم، وضعیت جوی و میزان پلیدی صوتی اسم زندگی فرد نیز از عوامل تاثیرگذار بر پیر گوشی هستند. امتیاز جاافتاده گوشی بر مبنای معاینه بالینی و با تایید سنجش شنوائی (نوار گوش) است. متاسفانه پیرگوشی درمان حتمی ندارد و تنها روشی که در تکثر از موارد خیلی کمک کننده خواهد بود، استفاده از سمعک است.
 
 
  علل خونریزی بینی و راه‌های درمان 
خونریزی از بینی مشکل نسبتا شایعی است که در اکثر موردها بدون مراجعه به پزشک رفع می‌شود. تمام چند که در مواردی ایضاً ممکن است دردسرساز شود. خونریزی از بینی در نوزادان نادر است ولی باب کودکان و نوجوانان زیاد دیده می‌شود.
اسباب خونریزی از بینی عبارتند از: 
گرمای هوا
بر هوا
دستکاری بینی
وارد شدن زدن به پوز
التهاب و عفونت بینی و سینوس‌ها
انحراف دیواره نازک بینی
اختلالات انعقادی مثل بیماری هموفیلی
در 10 درصد موارد ابداً انگیزه خاصی برای خونریزی از بینی وجود ندارد. تاخت طرف دیواره نازک بینی توسط مخاطی پوشیده می‌شود که در عمق این مخاط مویرگ های فراوانی وجود دارند. در بعضی افراد، این مویرگ‌ها سطحی‌تر هستند و در اثر دستکاری الا ضربه الا گرمای هوا در تابستان یا خشکی هوا پاره و منجر به خونریزی می‌شوند و با نگهداشتن بینی معمولا خونریزی متوقف می‌شود. بنابراین مرطوب نگهداشتن بینی، چرب نگهداشتن آن و استفاده از ضماد ویتامینه دفعات خونریزی را کم می‌کند. اگر با تمهیدات بالا خونریزی ادامه داشته باشد تامپون کردن بینی و یا کو‌تر کردن رگ خونریزی دهنده ضروری خواهد بود. لازم به توضیح است چنانچه فرد مسنی مبتلا به افزایش فشار خون هم باشد این امر باعث می‌شود که عروق به سمت آرامش پاره شده و خونریزی شدیدی روی دهد که معمولا از پشت بینی وارد حلق می‌شود و با فشردن بینی مشکل بر طرف نمی‌شود و باید در مرکزی که مجهز به آی. سی. یو است برای بیمار تامپون خلفی گذاشته شود.
 
 
 
 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.