گوگل مارکت

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

گوگل مارکت

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

نقش فضای سبز و اهمیت آن در زندگی انسان


» :: نقش فضای سبز و اهمیت آن در زندگی انسان

 

ریشه ارتباط و علاقه انسان به گیاه از سالهای بسیار دور و شاید از اوقات انسانهای اولیه نشأت می‌گیرد. در طول تاریخ استفاده  از گیاه مسیر تکاملی و اشتقاق علمی گسترده‌ای داشته است. در این راستی از زمان مهاجرت اعقاب ماد به فلات ایران، مردم این سرزمین پیوسته در توسعه فضای سبز و کاشت گیاهان کوشا بوده‌اند به طور یکه روزگاری ایران به آوازه کشور تراب و بلبل شهرت داشت. متأسفانه در دوران اخیر در کشور ما گیاهان مورد بی‌مهری بسیار قرار گرفته‌اند، بدین جانب بالا بردن سطح آگاهیهای مردم در مورد فضای سبز و آشنایی حرف خواص گیاهان ضرورتی است که اسم بروز بلا نابودی شهرها بر ایز آلودگی هوا و محیط زیست می‌‌گردد. به سمت همین منظور اهمیت ادا کردن به سمت نقش فضای سبز در زندگی انسانها و ایجاد علاقه بیشتر به درخت و گل و چمن در وجود هر کس امری است بسیار بااهمیت که باب اینجا به طور اختصار به مواردی از آن اشاره میشود که امید است اشتیاق و تفکر بیشتری را برانگیزد و تمام کس بتواند مشوقی دلسوز برای ایجاد فضای صفت در محیط زندگی خویش باشد. (2)

آلوده پرتوها 1

دو سنخ از پروتوهای خورشیدی تأثیرات چشمگیری بر بدن انسان و سایر جانداران باقی می‌گذارند. یکی از آنها پرتو زیردست آل و دیگری پرتو ماوراء بنفش است. (2)

عاطفه آرامشی را که انسان باب سایه، به ویژه در سایه یک درخت احساس می‌کند حرف حدی مربوط می شود به جذب پرتوهای زیردست قرمز خورشید توسط دار (ناگفته نماند که پرتوهای مادون قرمز با طول موج دراز خویش خاصیت گرمازایی دارند) و مقداری نیز به دلیل جذب پرتوهای ماوراء بنفش صورت می‌گیرد. امروزه تأثیر اپرتور ماوراء‌بنفش بر بافتن سلولی گیاهان و جانوران و همچنین خاصیت گندزدایی آن بخوبی مشعشع شده است بنابراین پرتره درختان در حمایت از آدم و سایر جانداران در برابر آفتاب سوزان به سمت خوبی و روشن می‌شود. (2)

جنب خاک و غبار

درختان به سمت سبب پراکندگی سرون و صفحه خود بر تمام زوایا و سطوح، همچون یک گردگیر عمل می‌کنند. اگر دار را به امعان نظاره کنیم می‌تونیم تنه آن را به جای دسته و شاخ و برگ آن را به جای پرهای روی یک گردگیر معمولی که در خانه بکار افسرده می‌شود، تصویر کنیم. (2)

با این ویژگی‌، درختانی که در خاک ثابت مانده‌اند به منزله یک گردگیر کاشته شده در زمین پرتره خود را ایفا می‌کنند طی بررسیهای بعمل آمده یک هکتار از فضای سبز که حدوداً 200 درخت در ثانیه کاشته شده باشد تا 68 تن از خاک و غبار را در هر بارندگی در خود جذب می‌کند کاملاً واضح است که حرف وجود چنین درختانی زدودن 68 تن گرد و غبار، رایگان خواهد شد. در صورتیکه بری این درختان باید هزینه بسیاری از برای این کار اختصاص داد. (2)

تولید اکسیژن

هوای مورد نیاز آدم در روز حدود 15 کیلوگرم است. در حالی که جذب غذای مورد احتیاج وی به سمت آب 5/1 کیلوگرم و خوراک 5/2 کیلوگرم می‌باشد. از این میزان هوای سالم که به سمت بدن انسان وارد می‌شود 78 درصد ثانیه را نیتروژن و 21 درصد آن را اکسیژن تشکیل می دهد. گازهای دیگر مانند گازکربنیک، نئون و هلیوم به سمت همراه  اکسیدها ازت و گوگرد میزان بسیار ناچیزی از وزن هوا را تشکیل می‌دهند. مثلا دندان کربنیک 3 % گازکربنیک سریعاً به مرگ انسان منتهی می‌شود. تأکید می‌شود که میزان زیادی از اکسیژن آزاده شده در طبیعت از طریق فضای سبز تولید می گردد. اسم اگر درخت و فضای سبزی وجود نداشته باشد مشکل انسان در ارتباط حرف وجود گازکربنیک در هوا و کمبود اکسیژن به خوبی نمایان می‌شود. علفها و چمنزارها اگر چیده و کوتاه نشوند سطح صفت زیادی را به وجود می‌آورند به عنوان مثال یک متر مربع چمن چیده (بریده) شده و ارتفاع 3-5 سانتیمتر دارای 6 تا 10 مترمربع سطح سبز میباشد. در صورتی که همین چمن باب حالت کوتاه نشده در تمام مربع دارای 200 مترمربع سطح سبز است بر اساس این محاسبه عزب 5/1 متر چهارگوش چمن کوتاه شده میتواند به اندازه یک انسان در یک سال اکسیژن تولید کند. (2)

تولید فیتونسید 4

بررسیهای دانشمندان علم محیط زیست نشان می‌دهد که درختانی مانند گردو، کاج. نراد، بلوط، فندق، سرو کوهی ، اکالیپتوس ، بید، افرا، زبان گنجشک و داغداغان از خویش ماده‌ای به آوازه فیتونسید باب فضا رها می‌سازند که برای بسیاری از باکتریها و قارچهای تک سلولی و برخی از حشرات ریز اثر کشندگی دارد در عین حال تولید چنین موادی توسط درختان  بر روی انسان ایز فرح بخشی دارد. دلیل  این امر را دانشمندان چنین بیان می کنند: مغز انسان از تاخت نیمکره چپ و راست تشکیل شده است نیمکره راست باب تنظیم احساس غریزی و طبیعی انسان مانند تنظیم فرصت و سر وقت حاضر وجود داشتن را بعهده دارد. انسان شهرنشین به دلیل درگیری در کارهای روزانه و شرایط محیط زیست شهری به مراتب کار بیشتری از نیمکره چپ خود می‌کشد که این امر موجب اختلال بین تاخت نیمکره مغز و در نتیجه عملکرد طبیعی مغز انسان می‌گردد. دانشمندان پی برده‌اند که درختان به سمت سبب رها سازی مواد شبیه فیتونسید می‌توانند تعادل بین دو نیمکره مغز را به سمت خوبی برقرار ساخته و حالت طبیعی و آرام بخشی را به انسان ارزانی دارند بنابراین نقش آرامبخشی درختان و فضای سبز به سمت خوبی نمایان می گردد. (2)

تعدیل آب و هوا 5

درختان با تعریق و خوی خود نقش حساسی باب کاهش دمای میکروکلیما و افزایش رطوبت نسبی هوا ایفا می کنند. دمای یک هکتار فضای سبز در مرداد ماه حرف 5/4 درجه کمتر از فضای جار خالی از درخت است و به همین دستور تری نسبی درون یک فضای سبز تا 11 % بیش از محیط خارج اندازه‌گیری شده است با تعدیل دو پارامتر یاد شده فضای سبز، میکروکلیمایی به سمت وجود می‌آورد که آسایش فیزیکی مناسبی برای زیست آدم باب پی دارد. (2)

اثربخش در کاهش آلودگی صدا 6

در حالی که آلودگی هوای تهران یا آلودگی جویهای سیاره رنگ و گندیده قابل رؤیت می‌باشد، بسیاری از شهروندان تهرانی جنجال هیاهوی اطراف خود را آگاهانه یا ناخودآگاه نادیده افسرده و ثانیه را جزئی تفکیک ناپذیر از زندگی شهری می دانند. صدای گوش خراش فروشندگان دوره گرد با بلندگو، موتورسواران حرف سر و صدا باب هر ساعت از روز، اتومبیلها با اگزوز آهمند و بوق زدنهای بی‌مورد، مته‌های جوراجور جهت کندن و لوله گذاری و با آسفالت خیابانهای، صدا بلندگوهای گوناگون، فضای آبادی را حرف آلودگی صوتی، آلوده می سازند. (2)

باید تدقیق کرد که عادت به سمت نوعی آلودگی دلیل حرف مصونیت در مقابل آن نیست بلکه عادت به معنای کاهلی، و هر چه بیشتر مستهلک صیرورت وغرق شدن باب آلودگی است. اخطاریه اتحادیه پزشکان مبنی بر آلودگی صوتی را باید جدی تلقی کرد. (2)

تمام صدای ناخواسته‌ای که به سمت گوش انسان برسد آلودگی صوتی محسوب می‌شود و حتی صدای موسیقی ملایمی که به طور ناخواسته از سرا همسایه به گوش برسد آلودگی صوتی به حساب می آید زیرا خویش مخل آسایش فرد است. عکس العمل آدم باب برابر صدا بستگی به عوامل ذهنی مثل شدت صدا،‌‍ فرکانس صدا و به عوامل عینی بسان مقبولیت یا زوال مقبولیت فرستنده صدا دارد. صداهای ملایم عکس‌العملهای خاصی را باب انسان پدید می‌آورد هنگامی که شدت صدا به 70 یا 80 دسی بل می‌رسد تأثیرات تارک و صدا می‌تواند ایجاد کری موقتی یا دائمی کند، و آن باب حالی است که سلولهای گیرنده گوش به طور شدیدی باب معرض صدا قرار گیرند. این تأثیرات حرف انسان به کوه طور مستقیم صورت می‌گیرد. تأثیرات غیرمستقیم صدای بی‌اراده بر انسان غیرقابل لمسم است. بی‌خوابی، پاره شدن افکار، کم حوصلگی، عصبی بودن،‌ بروز بیماریهای روانی، از جزیه صداهای ناخواسته است. (2)


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.