گوگل مارکت

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

گوگل مارکت

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

کتاب-ارتباطات سازمانی در مدیریت رفتار سازمانی- درقالب word- در 40ص


» :: کتاب-ارتباطات تشکیلاتی باب مدیریت رفتار سازمانی- درقالب word- در 40ص

 

مقوله ارتباطات چند وجهی است و در ابعاد مختلف سازمان قابل بررسی می‌باشد که غالباً در محدوده وظایف واحد منبع‌ها  انسانی یا روابط عمومی قرار می‌گیرد. باب یک نظرسنجی انجام افسرده در ایالات  متحده آمریکا باب حدود 95% مدیران، مهمترین آژانس موثر در زمینه منابع انسانی  را مقوله ارتباط و به سمت طور اختصاصی ارتباطات داخلی بیان کردند و مدیریت موثر آن را  از موردها کلیدی در ارتقای استطاعت رقابتی سازمان‌ها دانستند .
اهمیت ارتباطات سازمانی غالباً در امر تصمیم‌گیری مناسب و به موقع مورد توجه قرار می‌گیرد در سازمان‌های بزرگ که استفاده از رویکرد تصمیم گیری مستقیم و فرد به سمت تک میسر  نیست استعمال از سیستم ارتباطی مناسب به سمت گونه‌ای که از اطلاعات تمامی دست  اندرکاران به صورت درخور و باب زمان موردنیاز استفاده شود از اهمیت شایانی  بهره‌مند است .
مقوله ارتباطات از سویی دیگر ابزار اجرای راهبردها و رویکردهای اساسی اداره می‌باشد. تبیین چشم انداز سازمان برای کارکنان، تعیین اولویت‌های سازمانی و انگیزه بخشی به آنان پیش نیاز اجرای اثربخش راهبردها و برنامه های اداره می‌باشد که هیچ یک از آنها بدون طراحی سازوکار ارتباطی  مناسب بین سازمان و کارکنان به آغاز اصلی ترین سرمایه های سازمان، امکان  ظهور نمی‌یابند و این مسئله پرتره ارتباط را به عنوان یک جزء ضروری باب آمیزه  کسب و کار (Business Mix) پررنگ می‌سازد.
ایجاد تغییرات مناسب باب اداره  به سمت گونه ای که بقای سازمان را در پهنه پرچالش رقابت کنونی که شرایط آن هرلحظه  دشوارتر از شرایط پیشین آن می‌گردد، تضمین نماید از جمله تواناییهای اصلی موردنیاز رهبران سازمانهای امروزی به سمت شمار می‌آید. بدیهی است که استقرار این تغییرات بری بسترسازی مناسب نزد کارکنان و ایجاد تعهد در آنها به سمت منظور جلب  بیشتر همکاری آنان در جانب پیاده سازی درخور این تغییرات امکان پذیر نمی‌باشد  و باب این زمینه نیز سیستم ارتباطی مناسب بین سازمان و کارکنان پرتره تعیین  کننده دارد به سمت بیانی دیگر باب ارتباط از جمله عوامل تعیین کننده و اساسی در  مدیریت تغییر می‌باشد.
حرف برابر یافته‌های روانشناسی نزدیک به 60 درصد دوران  روزانه افراد صرف ارتباطات انسانی می‌شود و بر همین اساس دور از خرد نخواهد  بود که ادعا شود در سازمان ها به سمت عنوان مجموعه‌ و گروهی از انسان‌ها ارتباطات  می‌بایستی به آغاز عاملی مهم و تعیین‌کننده مورد بررسی قرار گیرد .
ارتباط به سمت زبان ساده" فرایند ایفاد و دریافت پیام "تعریف می‌شود. بستگی زمانی اثربخش  است که عکس‌العمل مطلوبی را که مدنظر فرستنده پیام است، در گیرنده ایجاد کندبدیهی است که باید بستگی را باب چارچوب یک سیستم دوسویه تبادل اطلاعات مورد  بحث و تدقیق قرار داد.
یک ارتباط مؤثر دارای ویژگی هایی از قبیل: کامل بودن، به اندازه بودن، توجه و برآوردن نیاز ارتباطی، استحکام داشتن، روشنی و شفافیت و صحیح بودن می‌باشد که همگی آنها باید در طراحی سیستم ارتباطی کارآمد مدنظر قرار گیرند.
نتیجه ارتباط، تأثیرگذاری و ایجاد تغییر مطلوب رفتاری یا نگرشی درگیرنده است. تاثیرگذاری به مدیریت احتیاج دارد. به عبارتی تأثیر باب دیگران به سمت هر منظوری که انجام شود باید مانند هر برنامه مدیریتی دیگر با  برنامه‌ریزی و تفکر همراه گردد و آهنگ و اهداف آن روشن و به سمت خوبی درک شده  باشد.

 

  • مدل تعالی EFQM و ارتباطات درون سازمانی
  • اهداف اجرای پروژه
    • آشنایی شرکت با مفاهیم و اصول ارتباطات اندر سازمانی و جایگاه آن باب  سازمان‌های متعالی
    • شناسایی و بررسی فعالیت های انجام شده در زمینه ارتباطات درون سازمانی
    • تعیین راهبردها و رویکردهای ارتباطی درخور به منظور تحقق ماموریت و  چشم انداز اداره
    • ایجاد زمینه و بستر مناسب برای به سمت اشتراک گذاری تجربیات مابین  کارکنان و اداره

تأثیر سیستم های اتوماسیون بر ارتباطات سازمانی

مقدمه
امروزه محیط‌های کسب و کاری با چالش‌های گوناگونی از قبیل گسترده صیرورت تعاملات درونی و بیرونی  سازمان، با نیاز به بستگی بیشتر واحدهای سازمانی و ضرورت بازرسی مستمر  بر پیشرفت کارها و ... مواجهند. مدیران سازمان‌ها نیاز دارند که حرف  سرعت و امعان بیشتری روند انجام امور را نظارت و پیگیری نمایند. تعاملات روزمره سازمان و حجم تبادل اطلاعات در دوره‌های کاری فشرده به اندازه‌ای افزایش پیدا می‌کند، که انجام و پیگیری آنها به چهره دستی و  سنتی عملا برون از توان نیروی انسانی بوده و ممکن است با مشکلات زیادی  همراه شود.
باب سال‌های اخیر، پیشرفت فناوری اطلاعات و شاخه‌های  خویش به آن، جاده حل‌های مختلفی را فراروی محیط‌های کسب و کاری قرار  داده است. باب این میان، سیستم‌های داده‌ها از مهم‌ترین و کاراترین راه  حل‌ها برای تسهیل، کنترل و نظارت حرف پرسه اطلاعات در سازمان‌ها است سیستم‌های اطلاعاتی، برنامه‌های نرم افزاری هستند که با استفاده از رایانه و بانک‌های اطلاعات (DATA BASE) ، کار جمع‌آوری، ذخیره، بازیابی و کنترل داده‌ها را در سازمان‌ها تسهیل می‌نمایند .
شاخه‌ای از سیستم‌های اطلاعاتی با عنوان سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت، به مدیران و کارکنان در زمینه کنترل گردش اطلاعات باب سازمان کمک می‌کند. یکی از پرکاربردترین اشکال سیستم‌های اطلاعاتی که مدیران را در کنترل گردش  اطلاعات در اداره یاری می‌دهد، سیستم اتوماسیون اداری  (OFFICE AUTOMATIONS SYSTEM)است. در این سیستم، عموما پرسه مکاتبات اداری در  سازمان مورد توجه قرار می‌گیرد. ولی معمولا دارای ابزارهای ارتباطی متعددی همچون ایفاد و دریافت نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، ارسال و دریافت  پیام‌های شخصی و فوری، ارسال و دریافت نامه‌های الکترونیکی داخلی و ... است.

 

سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت
بکارگیری سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه در فرایندهای مدیریت، موجب تحولات بزرگی در این حوزه شده است. این سیستم‌ها با توجه به سرعت پردازش بالا و قابلیت ذخیره حجم عظیمی از داده‌ها و اطلاعات، امکان پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات را به سمت وجود  آورده‌اند، خصوصا زمانی که تحلیل جرم بزرگی از داده‌های عددی مد نظر  باشد. این جرم از اطلاعات و داده‌ها، علیرغم بزرگی، از نظر فیزیکی حجم  بسیار کمی را باب مقایسه با روش‌های سنتی اشغال می‌کنند و دسترسی به  آنها نیز سریع خیس است
از طرفی ارتباطات اندر و بیرون سازمانی را  سریع تر، دقیق تر و رخیص تر نموده‌اند؛ و صفت «ارتباطات در هر کجا و  هر زمان» را عینیت بخشیده‌اند. به همین دلیل بستگی اعضای یک گروه را  ارتقاء بخشیده و در واقع اجرا کار گروهی را در سازمان‌ها تسهیل  نموده‌اند
این سیستم‌ها، سطح‌ها مختلفی از کار و تصمیم گیری را در  برمی‌گیرند. چهار سطح باب از اینگونه سیستم‌ها که معمولا در  سازمان‌ها مورد استعمال قرار می‌گیرند، عبارتند از  :
سیستم‌های اطلاعاتی جهت پشتیبانی از عملیات (مخصوص کارهای روزمره)
سیستم‌های اتوماسیون اداری و سیستم‌های اطلاعاتی مخصوص دانش‌کاران
سیستم‌های داده‌ها برای مدیران و سیستم‌های گزارش‌دهی به مدیریت
سیستم‌های اطلاعات برای مدیران ارشد (سیستم‌های پشتیبانی از تصمیم‌گیری و سیستم‌های آزموده ).
امروزه انواع مختلفی از سیستم‌های اطلاعاتی مدیریتی در سازمان‌ها جهت اهداف گوناگونی از قبیل: تسهیل ارتباطات، آسان‌سازی گردش مکاتبات اداری، امکان گزارش‌گیریهای مستمر، طراحی و تولید کالاها با استفاده از نرم افزارهای رایانه‌ای، تصمیم‌گیریهای دوره‌ای یا کلان و ... مورد استعمال قرار می‌گیرند. به سمت نظر می‌رسد یکی  از سیستم‌های اطلاعاتی که جایگاه مناسبی باب سازمان‌های ایرانی پیدا  کرده است و به کوه طور روزمره مناسبت استفاده قرار می‌گیرد، سیستم اتوماسیون  اداری باشد.

 

اتوماسیون اداری
اتوماسیون اداری شامل قید سیستم‌های الکترونیکی است که اشکال ارتباطات داخلی و خارجی  سازمان را برقرار کرده یا تسهیل می‌کند
جرم بزرگی از امور روزانه  سازمان‌ها، امور دفتری هستند. می‌توان گفت امور دفتری از جمله کارهایی در اداره است که تمامی کارکنان و سطوح مختلف مدیران (اجرایی، عملیاتی،  میانی، ارشد) با آن سروکار دارند. از این میان، کارکنانی که مسئولیتهایی از قبیل انتشار یا ذخیره (بایگانی) اطلاعات و کار با واژه‌پردازها را بر تقبل دارند (داده کاران)، کاربران اصلی و دائمی  سیستم‌های اتوماسیون اداری و سایر سیستم‌های ارتباطی (نظیر سیستم‌های مدیریت اسناد) هستند
اتوماسیون اداری به افزایش بهره وری سازمان باب حوزه امور دفتری کمک شایانی کرده است. امور دفتری باب پیش معمولا  مناسبت بی اعتنایی در سازمانها رسم می‌گرفت. علیرغم اینکه سهم بزرگی از نیرو و انرژی را به خود خاص می‌داد، ولی هیچ گاه مورد یک بازبینی  اصولی در جهت تندرستی و افزایش بهره‌وری قرار نگرفته بود .
در اواخر دهه 1980، نتایج یک بررسی در یک دوره 10 ساله بر روی بهره‌وری سازمان‌ها باب ابعاد جوراجور نشان داد که علیرغم رشد 90 درصدی بهره‌وری در  صفت صنعت، بهره‌وری در بخش امور دفتری، عزب 4 درصد رشد داشته است این در حالی حیات که در همین دوره، هزینه‌های امور دفتری از حدود 30-20  درصد به رقمی حدود 40-30 درصد از کل هزینه‌های اداره افزایش یافته  بود.
نتایج این تحقیق و تحقیقات مشابه نشان داد که باب حالی که  افزایش بهره‌وری باب حوزه‌های مختلف سازمانی به کوه طور روز افزون مورد توجه  قرار گرفته و ارتقا یافته است، لکن بهره‌وری در حوزه امور دفتری مورد بی‌توجهی واقع شده است. از این دوران حیات که ارائه سیستم‌های اطلاعاتی  تسهیل کننده امور دفتری و ارتباطات روزمره، مورد توجه رسم گرفت .

 

مزایا و کاربردهای اتوماسیون اداری
اتوماسیون اداری تأثیر بسیاری بر امور سازمان‌ها گذاشته است. برخی مزایای اتوماسیون اداری را می‌توان چنین برشمرد:
کنترل بهتر بر کار
کم شدن فعالیت‌های غیر مولد مانند بایگانی و نگهداری سابقه‌ها
کنترل و نظارت بهتر حرف کارکنان
کم صیرورت هزینه  مسافرتها و گردهماییها
افزایش رضایت شغلی کارکنان به دلیل افزایش اثربخشی
افزایش رضایت مشتریان به دلیل خدمات به مدت و ارائه بهتر  اطلاعات
افزایش قابلیت رقابت سازمان
رویش پدیده دورا کاری  (کار از جاده دور )
اگر چاه معمولا از اتوماسیون اداری برای برقراری  ارتباطات روزمره بسان تبدیل نامه یا پیام استفاده می‌شود، ولی  کاربردهای واقعی ثانیه فراتر از کاربردهای معمول ثانیه هستند. حتماً این  مسئله به سنخ طراحی سیستم بستگی دارد و اینکه طراح سیستم چه امکاناتی  را در آن تعبیه کرده است. به سمت طور کلی حرف به امروز از این سیستم در جهت  کاربردهای گوناگونی بهره‌برداری شده است. برخی کاربردهای شناخته شده این سیستم عبارتند از
واژه پردازی                        پست الکترونیکی         پست صوتی            ایفاد نمابر (فاکس )             نشر رومیزی 
تقویم الکترونیکی              کنفرانس از جاده دور                      ویدئوتکس                     ذخیره و بازیابی تصاویر (میکرو فیلم)

 

اتوماسیون اداری و ارتباطات سازمانی
با نگاهی به کاربردهای سیستم اتوماسیون اداری، مشخص می‌شود که اتوماسیون اداری بیشترین کاربرد را در بخش ارتباطات داشته است. این سیستم اکثر حوزه‌های ارتباطی سازمان را در برگرفته و متحول می‌کند. مراودات دفتری و نوشته‌ها اداری، بیشترین حوزه‌های  ارتباطی را در سازمان‌ها ایجاد می‌کنند. با استعمال از سیستم اتوماسیون  اداری، کلیه مکاتبات اداری و دفتری اسم پایین پوشش این سیستم رسم می‌گیرند گستردگی کنونی اتوماسیون اداری، به سمت برون از این مراودات نیز کشانده شده  است. با کاربرد این سیستم حتی نیازی نیست که جلسات و کنفرانس‌ها به آیین  سنتی، یعنی جمع شدن فیزیکی افراد در کنار یکدیگر، انجام شود زیرا کنفرانس از راه دور این محدودیت را رفع کرده است .
ورود سیستم اتوماسیون اداری به یک سازمان همراه با تحولی عمیق در ارتباطات سنتی و مرسوم سازمان خواهد بود. بسیاری از مراودات و ارتباطات، بسان ارسال یا  ارجاع نامه‌ها، با صرف کمترین زمان توسط سیستم، امکان پذیر خواهد حیات این سیستم حتی امکانات جدید ارتباطی را نیز در اختیار کارکنان رسم  می‌دهد، بسان ارسال نامه‌های الکترونیک یا پیام‌های شخصی .
به سمت نظر  می‌رسد این سیستم برای اغلب حوزه‌های سازمانی که به سمت گونه‌ای به  ارتباطات وابسته‌اند، راه حلی دارد. بنابراین می‌توان گفت که تأثیر ثانیه  حرف ارتباطات سازمانی اجتناب ناپذیر است .

 

مشکلات استفاده از سیستم
استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی در سازمان‌ها پیوسته رو به سمت رشد بوده است. دو بُعد اصلی این سیستم‌ها «انسان» و «ماشین» هستند. لذا ادوات و تجهیزات پیچیده افزاری و نرم افزاری پرتره عمده و انکارناپذیری در پایایی این  سیستم‌ها بازی می‌کنند. باب این تحقیق، دوست با پرسشنامه از  پاسخ‌دهندگان دعوی شد که نظرات و پیشنهادات خود را نیز در زمینه  استعمال از سیستم‌های اطلاعاتی بیان دارند. پاسخ‌ها عموما به مشکلات کار با این سیستم‌ها برمی‌گشت. برخی از موردها آغاز شده عبارتند  از:
احتیاج ارتقای قدرت سخت افزاری و رقیق افزاری جهت کار مستمر با  سیستم بری قطعی
پیشنهاد استفاده تمامی بخشهای ارتباطی باب  سازمانها از سیستم به سمت صورت یکپارچه
لزوم بود یک متولی باب بخشهای  مختلف سازمانی به سمت آغاز رابط جهت رفع مشکلات سیستم
بنابراین سازمانها باید توجه داشته باشند که قبل از پیاده سازی اینگونه سیستم‌ها، زیرساخت سخت افزاری و نرم‌افزاری مناسب را فراهم آورده و کارکنان را نیز جهت مشارکت فراگیر باب یادگیری و استعمال از سیستم آماده  نمایند. همچنین باب کنار پیاده‌سازی سیستم، تیم نظارتی قوی و روزآمد نیز  جهت پشتیبانی سیستم، پیش‌بینی نمایند.

 

نتیجه گیری
حرف توجه به نتایج  تحقیق مشاهده می‌شود که بود سیستم اتوماسیون اداری بر برخی از ابعاد  ارتباطات سازمانی تأثیرگذار است. این تأثیر بیشتر در حوزه‌های ارتباطات و مراودات رسمی سازمانی و مکاتبات دفتری مشاهده می‌شود. همچنین سیستم اتوماسیون اداری در آسانی و تعجیل تبادل اطلاعات نیز نقش عمده‌ای داشته  است و باب ایجاد کانال‌های جدید ارتباطی موفق عمل کرده است. پیش‌گیری از برخی ارتباطات غیر ضروری در هنگام کار از دیگر نتایج به سمت کارگیری این  سیستم در سازمانها است.
بنابراین در مجموع می‌توان حرف که وجود این  سیستم تأثیرات مثبتی بر ارتباطات درون سازمانها داشته و سبب افزایش  کانال‌های ارتباطی و سرعت و آسانی در مراودات سازمانی شده است .
باب  این میان نکته‌ای که قابل توجه است، این است که در کنار پیاده سازی سیستم‌های رایانه‌ای می‌بایست به الزامات نیروی انسانی باب زمینه  پشتیبانی نیز توجه کافی نمود. بود اینگونه سیستم‌ها که طبق‌معمول به صورت  تحت شبکه پیشه می‌کنند، ایجاب می‌کند که یک گروه مجرب و صفت خبره در  محورهای مرتبط، باب سازمان حضور داشته باشند و به سمت رفع نواقص احتمالی  سیستم بپردازند.
خصوصیات سیستم‌های کنونی اتوماسیون اداری که هم اکنون باب ایران به کار گرفته می‌شوند، خود عامل تعیین کننده‌ای باب  تمایل سازمان‌ها به سمت استعمال از این سیستم‌ها به شمار می‌آید. به نظر می‌رسد که طراحی سیستم‌های اتوماسیون اداری در ایران بیشتر معطوف به بُعد مکاتبات دفتری و اداری شده و به سایر تواناییها و قابلیتهای مفید آن تدقیق کافی نشده است. بنابراین بررسی امکانات موجود در سیستم‌های طراحی و ارائه شده در ایران، بخش مناسبی است که به سمت عنوان موضوع  تحقیقی، به سمت پژوهشگران پیشنهاد می‌شود .

تعاریف ویژه ارتباطعقیده ادوین امری در مورد ارتباط (Edwin Emery)

او در تذکره مقدمه ای  حرف بستگی جمعی ارتباط را این گونه تعریف می‌کند: «ارتباط عبارت از فن انتقال  داده‌ها ، افکار و رفتارهای انسانی از یک شخص به سمت شخص دیگر است» برای نمونه  انسان وقتی می‌خندد نشاط و شادی خود را با تبسم آرم می‌دهد. و یا اگر فردی به فرد دیگر سلام می‌دهد الا  دور به سمت  خیر می‌گوید با بیان شفاهی دوستی و صمیمیت خود را به او ابراز می‌دارد و باب واقع به سمت گونه‌ای ارادت خود را می‌فهماند. و ایضاً زمانی که خصوصی به شخص  دیگر کارت تبریک الا نامه‌ای ارسال می‌کند  هدف و غرض خویش را به شکل کتبی ارائه می‌دهد و با او ایجاد رابطه می‌نماید .

عقیده جان ای. آ‌ر.لی(Lee john A.R)درباره بستگی

ارتباط را عموما به مفهوم فراگرد حمل و نقل و ایفاد میان محلها و مردم می‌دانند. در تماشا  مسئولان برنامه ریزی ، ارتباط طبق‌معمول به معنای  حمل و نقل کالاها و مردم از راه خشکی ، آب و هوا ارسال پیامها از جاده وسایل  مخابراتی بوده ‌است. سرپرست صفت ارتباط در جامعه که بویژه به ظرفیت اطلاعاتی  لازم برای جامعه به منظور عملکرد مؤثر روانی ارتباط در سراسر بافت اجتماعی  توجه دارد با این معنای محدود برابرسازی نمی‌کند .

عقیده ابراهیم رشیدپور درباب ارتباط

بستگی جریانی است که خلال آن دو  نفر الا افزون‌تر از طریق کاربرد پیامهایی که معنای آن برایشان یکسان است به  تبادل افکار ، نظرات ، احساسات و عقاید خود می‌پردازند.

اعتقاد جورگن درباره ارتباط

او معتقد است ارتباط بند است از  فراگردهایی که بر مبنای آن انسانها همدیگر را اسم پایین نفوذ رسم می‌دهند
عقیده کارل هاولند (Hovland) درباره ارتباط 
او می‌گوید: «ارتباط بند است از فراگرد انتقال یک محرک (معمولا آیت بیانی) از یک فرد (ارتباط  گر) به سمت اختصاصی دیگر (پیام گیر) به منظور تغییر رفتار او

عقیده مانیوس اسمیت (smith.M)درباره ارتباط

تمام سنخ عملی که بوسیله  فردی اجرا شود که طی ثانیه فرد دیگری بتواند آنرا درک کند ارتباط نامیده  می‌شود. خواه این عمل با استعمال از یک باعث انجام شود یا بدون وسیله .

عقیده آرانگارن (Aranguren 1970.p11 )در مورد ارتباط

ارتباط بند  است از جابجایی اطلاعات باب محدوده سه چیز انتشار  (emission) انتقال (Conduction) و بدست‌آوردن پیغام  (message)

عقیده چارلز کولی درمورد ارتباط

بستگی مکانیسمی است که روابط  انسانی بر اساس و بوسیله ثانیه بوجود می‌آید و تمام مظاهر فکری و ابزار انتقال و  صیانت آنها باب مکان و زمان بر پایه آن توسعه پیدا می‌کند. ارتباط حالات رخ  - اقدام - ادا - طنین صدا - کلمات - نوشته‌ها  - افست  - راه پولاد  - تلگراف - تلفن و تمام وسایلی که اخیرا در راه غلبه آدم حرف مکان و زمان ساخته شده است را  در حرف می‌گیرد .

انواع بستگی

ارتباط صفت و خصوصی که بدون واسطه بین شخص پیام دهنده و شخص پیام  گیرنده ابداع می‌شود. در این نوع بستگی پیامها مستقیما آشکار دو طرف مبادله  می‌گردد.

 

ارتباط غیر صفت و غیر شخصی ، در جوامع پیشرفته انسانی برای افراد  گفتگوی رخ به رخ مقدور نیست و بناچار بطور غیر مستقیم و با واسطه با هم  ارتباط برقرار می‌کنند (از طریق رو


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.